Askel Education.

KOULUTTAJAT

Tiina Arrankoski ja Tuomo Kettunen toimivat Askel Education -pääkouluttajina. Tiina on Spiral Stabilization / Spiraalistabilaatio -metodin valtuutettu kouluttaja Suomessa sekä MELT Method -ohjaaja (Level 4).

Yhdessä he toimivat kansainvälisen tieteellisen Nordic Walking -järjestön ICNW:n (International Council of Nordic Walking) ja World Modern Nordic Walking Academy:n modernin sauvakävelyn kansainvälisinä kouluttajina.

Tiina Arrankoski on peruskoulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus eri liikuntalajien sekä kehonhallinta- ja liikuntaterapiametodien opettajana ja kouluttajana eri maissa. Spiral Stabilization -metodiin hän tutustui 2010-luvun alussa Italiassa asuessaan, aloitti sen opiskelun ja kouluttautui metodin ohjaajaksi, opettajaksi ja sitten kouluttajaksi. Nykyään hän toimii siis metodin vastaavana kouluttajana Suomessa ja kansainvälisenä kouluttajana eri maissa.

Tiina jatkaa kouluttautumistaan kaiken aikaa: hänen viimeisimmät erikoistumiskoulutuksensa ajalla 2019-2023 ovat Spiraldynamik-, ISICO Scoliosis Master- ja MELT Method -koulutukset. MELT Method -ohjaajana hän on saavuttanut Level 4 -tason.

Tuomo Kettunen on liikunnanopettaja ja ammattivalmentaja, joka on toiminut valmentajana ja kouluttajana samoin yli 30 vuotta, mm. maajoukkuevalmentajana niin Suomessa kuin Italiassa.

Nordic Walking -opettajina ja kouluttajina Tiinalla ja Tuomolla on vankka kokemus: he ovat kouluttaneet lajin ohjaajia, opettajia, valmentajia ja kouluttajia yli 30:een maahan vuodesta 2005 alkaen, viimeiset yli 10 vuotta Modern Nordic Walking -konseptia käyttäen. Tämän konseptin he kehittivät yhteistyössä eri asiantuntijoiden kanssa ja nyt sen kansainvälisestä toiminnasta vastaavat lajin tieteellinen järjestö International Council of Nordic Walking (ICNW) ja World Modern Nordic Walking Academy, joiden kansainvälisinä kouluttajina he siis nyt toimivat.

Arrankoski ja Kettunen ovat järjestäneet tämän liikuntamuodon yliopistokoulutuksia mm. Veronan, Padovan ja Bolognan yliopistojen liikuntatieteellisissä tiedekunnissa Italiassa sekä Suomessa Itä-Suomen Yliopistossa. He ovat myös kirjoittaneet kirjan ”Moderni Nordic Walking – liikkeessä läpi elämän”.

Kouluttajien tulevat koulutustapahtumat ovat esillä Koulutuskalenterissa.