LAATUA LIIKUNTAAN !

LAATUA LIIKUNTAAN !

(placeholder)

AJANKOHTAISTA

Spiraalistabilaatio -harjoitteita Gardajärvellä by Tiina Arrankoski & Lucia Bacci: video

Spiraalistabilaatio- ja Modern Nordic Walking -koulutuskalenteria on jälleen päivitetty ja täydennetty kevään, kesän ja syksyn osalta. Lisää päivityksiä tulossa taas lähiaikoina.

Lue lisää...

Koulutuskalenteria on taas päivitetty ja täydennetty

Spiraalistabilaatio -tuotteiden nettimyymälämme on uudistunut ja laajentunut. Uutustuotteena mm. oviankkuri - tutustu!

(placeholder)

Videotervehdys Modern Nordic Walking Academioilta eri maissa: "Greetings to the community of Modern Nordic Walking!"

(placeholder)

Tiina Arrankoski

Spiraalistabilaatio (SPS) -koulutus on tarkoitettu liikunta- ja hoitoalan ammattilaisille. Koko koulutusohjelman esittelyn löydät "Spiral Stabilization -koulutus" sivuiltamme.

SPS-koulutus alkaa Peruskurssilla, jossa on osat 1A, 1B, 1C ja 1D, joiden esittely tässä alla. Peruskurssin käyneillä on oikeus liittyä jäseneksi Suomen Spiraalistabilaatio Yhdistykseen, jolloin he saavat metodin nimen käyttöoikeuden, voivat käyttää ammattinimikettä Spiraalistabilaatio -ohjaaja, hankkia SPS-tuotteita tukkuhintaan Askel International Oy:ltä (ko. tuotteiden maahantuoja), myös asiakkailleen myytäväksi, ja muita jäsenetuja. Jäsenmaksu 20 €.

Peruskurssin käyminen on edellytys SPS -jatkokoulutuksiin osallistumiselle ja mm. Richard Smišekin koulutuksiin pääsemiselle. Peruskurssin jälkeen osallistuminen erilaisiin koulutusohjelman mukaisiin jatkokoulutuksiin on vapaa, siis riippumatta kurssin numerosta – lukuunottamatta Teacher (Kouluttaja) -tason kursseja. Käytyjen koulutusten perusteella ammattinimike muuttuu SPS Traineriksi, SPS Terapeutiksi jne. – lue tästä lisää.

Ilmoittautumisohjeet ja yleiset peruutusehdot löydät tästä.


SPIRAALISTABILAATIO PERUSKURSSI 1


Kurssi on neljän päivän kokonaisuus (1 A-B-C-D), jonka voi käydä myös kahdessa eri osassa, yhteensä 32 tuntia koulutusta.

Peruskurssin 1A ja B -osien sisältö: 

Kahden päivän koulutuskokonaisuus, 16 tuntia koulutusta.

Koulutuksen ensimmäisessä jaksossa käydään läpi yksityiskohtaisesti SPS-metodin 12 perusharjoitusta sekä periaatteet, jotka harjoittelussa tulee ottaa huomioon. 1A ja B -osaan kuuluvien liikkeiden päätavoitteena on hartian ja lantion seudun lihastasapainon parantaminen, keskivartalon vakauttaminen ylä- ja alaraajojen liikkeiden kautta sekä kehon linjauksen hahmottaminen pystyasennossa tapahtuvan harjoittelun aikana.

Lisäksi näiden kahden ensimmäisen kurssipäivän aikana harjoitellaan liikkeiden manuaalista avustusta pareittain istuma-asennossa ja seisten. 

Teoriaosuus keskittyy metodin toiminnalliseen anatomiaan eli spiraali- ja vertikaali- lihasketjujen merkitykseen ihmisen liikkuessa. Aiheeseen tutustutaan myös tapauskohtaisten esimerkkien ja mittausten avulla.

Aikataulu: yleensä klo 9-17 (välissä ruokatauko, iltapäivällä kahvi/tee-tauko).

Hinta: 350,00 € (sis. alv:n 24%). Hintaan sisältyy koulutusmateriaali ja yksi SPS-vastuskuminauha. (Hinta voi jonkin verran vaihdella koulutuspaikan mukaan.)

Peruskurssin 1C ja D -osien sisältö: 

Kahden päivän koulutuskokonaisuus, 16 tuntia koulutusta.

Koulutuksessa tarkennetaan 1A ja B -kurssipäivien aikana opittujen perusharjoitteiden yksityiskohtia ja edetään liikkuvuutta, koordinaatiota ja tasapainoa haastaviin dynaamisiin liikesarjoihin. 

Kahden kurssipäivän aikana kerrataan ja syvennetään manuaalista liikkeiden ohjausta ja avustamista sekä harjoitellaan liikkeitä tukevaa, erityisesti selkä- ja niska-hartia seudun lihaksia rentouttavaa manuaaliterapiaa.

Teoriaosuuksissa tarkennetaan metodin periaatteita ja eri lihasketjujen kautta tapahtuvaa spiraalistabilaatiota SPS-harjoitteissa. Kurssin lopuksi sovelletaan opittua kävelyyn.

Aikataulu: yleensä klo 9-17 (välissä ruokatauko, iltapäivällä kahvi/tee-tauko).

Hinta: 330,00 € (sis. alv:n 24%). Hintaan sisältyy koulutusmateriaali ja yksi koulutus-DVD. (Hinta voi jonkin verran vaihdella koulutuspaikan mukaan.)

Huomioitavaa: Osallistujalukumäärä Peruskurssille on aina rajattu ja maksimissaan 20 henkilöä.

Vaatetus: sisäliikunta-asuste, liikkuminen tapahtuu ilman kenkiä.

Kouluttaja: Tiina Arrankoski, SPS-metodin vastaava kouluttaja Suomessa.

Peruskurssin koulutustavoite

Peruskurssin neljän päivän koulutuskokonaisuus antaa valmiudet ohjata eritasoisia SPS-tunteja sekä ryhmille että yksityisasiakkaille. Spiraalistabilaation periaatteiden ymmärtäminen mahdollistaa menetelmän monipuolisen käytön erityisesti selkään liittyvien ongelmien ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa.

SPS-ohjaaja ammattinimike

Peruskurssin (32 tuntia) käyneillä on oikeus liittyä jäseneksi  Suomen Spiraalistabilaatio Yhdistykseen, jolloin he saavat metodin nimen käyttöoikeuden ja voivat käyttää ammattinimikkeitä Spiral Stabilization -ohjaaja, Spiraalistabilaatio -ohjaaja ja SPS-ohjaaja.

Tiina Arrankoski, valtuutettu Spiral Stabilization -kouluttaja Suomessa.